Despre Ovidiu:
M-am născut la Oradea în 9 aprilie 1973. Sunt fotograf de peste 30 de ani. În ceea ce privește genurile fotografice pe care le prefer, pot să spun că sunt pasionat de fotografia de portret, de fotografia aeriană și bineînțeles de nudul artistic. Sunt directorul Editurii „Duran`s” din Oradea sub îngrijirea căreia am publicat 7 ediții ale Monografiei ilustrate a judeţului Bihor, lucrare care conţine peste 1500 fotografii cu cele mai reprezentative locaţii din judeţ, respectiv 6 ediţii ale Ghidului turistic al judeţului Bihor, 3 ediţii ale albumului Oradea mea, o ediţie a albumului Comitatus Bihoriensis, o ediție a albumului Nude in the City şi multe alte vederi şi cărţi de buzunar. Aceste cărți reflectă activitatea mea publicistică și sunt produsul unei pasiuni de-o viață.
Din 2013 m-am orientat şi spre fotografia artistică, reuşind să întrunesc criteriile pentru obţinerea distincţiilor naţionale şi internaţionale: MAFR (Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România) şi E.FIAP/g (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de aur.
Fotografiile mele au fost răsplătite cu 2.200 premii din care 630 medalii de aur/ locul I / Trofee în 89 ţări diferite.
În anul 2021 Academia de Arte, Litere și Ștințe de la Paris mi-a acordat medalia de argint pentru activitatea mea internațională.
Cele mai importante premii pe care le-am câștigat până acum sunt cele câștigate cu fotografia Weather Snake: Locul I la DRone AWards 2018, categoria abstract. Dat fiind faptul că a fost primul „Campionat Mondial” al fotografiilor realizate cu drona, fotografiile premiane fiind prezentate chiar și la CNN sau CBS și marile reviste și siteuri de gen! Cel mai mare circuit de Fotografie din Lume, Trieremberg, mi-a adus medalia de aur a salonului! Au fost peste 110.000 de fotogrtafii înscrise la 10 categorii!
Am avut mai multe expoziţii personale în: Oradea, Carei, Cluj Napoca, Valea lui Mihai, Hajduszoboszló, Gyula, Bruxelles, Cernăuţi, Uzhorod, Minsk, Singapore, respectiv mai multe expoziţii de grup în: Cluj Napoca, Bucureşti, Szeged, Budapesta, Bratislava, Kosice, Cernăuţi, Uzhorod, Chişinău, Kolkatta, Shenzen, Monteviarchi, Guangzhou şi în Macau.
Am participat la două mari festivaluri de fotografie - Bursa, Turcia (Cel mai mare festival din Europa) 2019 și Pingyao, China 2023 (Cel mai mare festival din China).
Am jurizat în cadrul mai multor Saloane Internaţionale de fotografie din România, Danemarca, Croaţia, India, Italia, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Ecuador, Australia, China, Nepal, Kenya, Georgia şi Ucraina. Toate acestea, însă, nu le cuantific în ani, ci în realizări şi în bogăţia momentelor pe care am reuşit să le surprind cu ajutorul luminii şi a umbrelor. Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ceea ce văd cu ochii şi cu sufletul.
Sunt autorizat de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei să predau un curs de fotografie. Fotografia este pentru mine mai mult decât o pasiune, este un mod de viață, la care ia parte inclusiv familia mea. Cel mai mândru sunt atunci când obțin premii pentru fotografii, care îi înfățișează pe copii mei sau pe soția mea. Ei sunt foarte implicați în proiectele mele fotografice și pentru mine este foarte importantă susținerea lor. Fără ei, cu siguranță, nu aș avea succesul pe care îl am.
În fiecare an, sunt plecat din țară aproximativ 2-3 luni. Particip la diverse tabere de creație fotografică sau sunt invitat să fac parte din juriile unor concursuri internaționale de fotografie, unde am avut privilegiul să îi cunosc pe cei mai importanți artiști fotografi contemporani.
Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul.