Produse DeMedia
Cosul tau

Termeni & Conditii

 1. DESCRIEREA SERVICIULUI. DEFINITII

Site-ul www.demedia.ro denumit in continuare Site sau DeMedia este aflat in folosinta S.C. D&M. C.I. S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Str. Soldat Velicu Stefan nr.3 sector 2, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/11510/2003, CUI 15687779, atribut fiscal RO, societatea avand drept exclusiv de proprietate intelectuala asupra continutului Site-ului, fiind denumita in continuare detinatorul Site-ului/Vanzator/Profesionist.

Prin intermediul site-ului, S.C. D&M. C.I. S.R.L., in calitate de vanzator, asigura vanzarea de bunuri si/sau servicii exclusiv clientilor persoane juridice care acceseaza Site-ul in calitate de cumparatori. Urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:

 • Site – magazinul online gazduit la adresa web www.demedia.ro si subdomeniile acestuia; 
 • Utilizator– orice persoana juridica ce acceseaza Site-ul in vederea consultarii ofertei comerciale a detinatorului de Site, indiferent daca plaseaza sau nu o Comanda pentru cumpararea de produse/servicii; 
 • Client– orice persoana juridica ce acceseaza Site-ul si plaseaza o Comanda in vederea cumpararii de produse/servicii in nume propriu sau ca reprezentant al unei persoane juridice;
 • Cumparator– Clientul (persoana juridica) care a incheiat un Contract cu detinatorul Site-ului conform definitiei date contractului in cele ce urmeaza;
 • Cont– sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator;
 • Produsebunurisi servicii– orice produs, bun sau serviciu ce urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat;
 • Comanda– solicitarea transmisa in format eletronic prin care cumparatorul isi manifesta intentia de a achizitiona bunuri sau servicii prezentate in oferta magazinului online DeMedia;
 • Contract– Comanda confirmata electronic (prin transmiterea unui email/mesaj electronic de confirmare din partea Vanzatorului catre Cumparator).
 • Continutul reprezinta:
  • toate informatiile publicate pe Site care pot fi vizualizate/accesate prin utilizarea unui echipament electronic.
  • continutul mesajelor trimise catre Cumparator de catre Vanzator prin orice mijloc de comunicare;
  • orice informatie comunicata de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului;
  • informatii personalizate legate de bunurile, serviciile si tarifele oferite de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de bunurile, serviciile si tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiat contract de parteneriat;

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. D&M. C.I. S.R.L. in cadrul site-ului www.demedia.ro.

 1. INREGISTRAREA UTILIZATORULUI

Pentru a putea plasa o Comanda de produse/servicii oferite prin intermediul site-ului, Utilizatorul se va inregistra pe Site ca potential Client. In acest sens va obligati si garantati ca furnizati date reale, exacte si complete, astfel cum se solicita prin formularul de inregistrare.

Detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a verifica autenticitatea datelor de inregistrare ale Utilizatorilor referitoare la existenta acestora. 

Prin acceptarea termenilor si conditiilor, Utilizatorul isi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de administratorii Site-ului ca masura de siguranta pentru realitatea si exactitatea datelor furnizate.

In cazul in care se constata ca informatiile puse la dispozitie de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele in drept, detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului in cauza la serviciile Site-ului si de a refuza incercarile curente sau viitoare de a comanda produse/servicii oferite pe Site. 

Prin accesarea Site-ului si a serviciilor puse la dispozitie, utilizatorul garanteaza ca ofera detinatorului Site-ului date corecte, fiind unicul responsabil pentru informatiile furnizate.

Preturile produselor afisate pe site pot suferi modificari ce vor fi comunicate clientului in momentul confirmarii comenzii. Produsele sunt disponibile in limita stocului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda clientului in situatia unui pret derizoriu sau incorect afisat pe site, daca dintr-o eroare de comunicare produsul nu mai poate fi comandat sau perioada de livrare depaseste limita rezonabila de timp, datele clientului sunt incorecte sau incomplete, tranzactia cu cardul clientului nu a fost acceptata de banca.

 1. INREGISTRAREA SI CONFIRMAREA COMENZII

Produsele aflate in oferta magazinului online DeMedia.ro se pot vinde numai in baza unei Comenzi. Comanda se va procesa conform prevederilor de mai jos. ATENTIE!!! O Comanda neconfirmata nu presupune o rezervare a produselor.

 • Comenzile sunt procesate si onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate. 
 • Prin lansarea unei Comenzi prin intermediul magazinului online DeMedia, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi desfasoara operatiunile (electronic).
 • O Comanda plasata pe Site cuprinde:
  • bunurile/serviciile regasite in oferta magazinului online DeMedia;
  • mentiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum si alte mentiuni speciale;
  • specificatiile Cumparatorului.

Lansarea unei Comenzi nu presupune si confirmarea Comenzii si a Contractului.

Etapele in vederea finalizarii unei Comenzi si a incheierii Contractului sunt urmatoarele:

 • inregistrarea Comenzii prin generarea unui cod unic pentru fiecare Comanda inregistrata;
 • preluarea Comenzii de catre un agent de vanzari, in limita programului de lucru, de luni pana vineri in intervalul 9-17:30; 
 • confirmarea Comenzii se realizeaza numai dupa verificarea Comenzii si a stocului, precum si a volumului de lucrari aflate in derulare. Aceasta confirmare se face exclusiv de catre un agent de vanzari, electronic (e-mail);
 • livrarea Comenzii se realizeaza numai dupa confirmarea Comenzii si dupa stabilirea detaliilor de livrare de catre agentul de vanzari/livrari si de catre Cumparator.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri in cazul platilor online;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator in cadrul formularului de pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • in cazul in care un produs si/sau serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat din orice motiv de catre Vanzator, acesta va informa Cumparatorul si va returna acestuia contravaloarea produsului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
 1. PRETUL SI STOCUL PRODUSELOR

Preturile si stocul produselor sunt actualizate de catre magazinul online pe masura primirii informatiilor de la furnizori. Preturile din Comenzi sunt valabile pana la data modificarii preturilor de achizitie comunicate de catre furnizori.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Cumparatorul recunoaste Vanzatorului dreptul de a anula Comenzile (solicitari de produse ce nu au fost confirmate) ce contin aceste produse si de a anunta clientii in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

 1. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face prin curier rapid - implementat in magazinul online DeMedia sau prin curierul trimis de client. 

Termenele de livrare vor fi comunicate electronic dupa confirmarea comenzii pentru produsele aflate in stocul vanzatorului. Pot aparea intarzieri in livrare cauzate de epuizarea stocului aflat la furnizori, volumul de lucru, probleme tehnice interne sau factori externi. Dupa receptionarea Comenzii se recomanda verificarea produselor pentru a nu prezenta defectiuni fizice sau neconformitati in raport de specificatiile comenzii.

 1. FACTURARE SI PLATA

Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul Site-ului nu includ T.V.A. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si/sau serviciile livrate, Cumparatorul obligandu-se sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii in format electronic, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in contul sau creat pe Site.

 1. GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de catre magazinul online DeMedia beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si conditiilor comerciale ale producatorilor si distribuitorilor. 

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 si O.G 21/1992 cu modificarile ulterioare. Conform Legii 449/2003 „in cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata”. 

Repararea/inlocuirea produselor va avea loc in termen de maxim 15 zile lucratoare. In acest sens, definitia Consumatorului este urmatoarea: „orice grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale".

Persoanele juridice nu intra sub celor doua legi mentionate anterior.

 1. RETURNAREA PRODUSELOR

Vrem sa fiti complet fericit atunci cand comandati de la DeMedia. Daca, din orice motiv, nu sunteti multumit, vom accepta returnarea marfurilor defecte. Marfa personalizata nu poate fi returnata decat daca este defecta, nu corespunde BT-ului aprobat de client (in cazul tipariturilor) si / sau indeplineste conditiile de garantie prevazute de lege si convenite in cadrul sectiunii Termeni si conditii. Marfurile returnate trebuie sa includa ambalajul original, instructiunile aferente si sa fie in aceeasi stare calitativa ca atunci cand au fost primite. Este posibil sa se aplice o taxa de preluare si / sau restocare. Marfurile trebuie returnate in termen de 14 de zile de la data primirii marfii, iar sesizarea catre noi trebuie facuta imediat ce se deschide coletul.

Cand se returneaza produsele, atunci va fi eliberat un bon valoric in contrapartida cu valoarea marfurilor returnate. Acest bon valoric poate fi folosit pentru urmatoarele achizitii de pe site.

RETURNAREA PRODUSELOR PRIN CURIER

In interiorul coletului va rugam sa introduceti toate documentele primite de la noi, insotite de o scurta descriere a motivelor pentru returnare si daca se doreste schimbarea produselorsau sa primiti un bon valoric (in functie si de forma de plata initiala).

Inchideti coletul primit de la noi astfel ca ambalajului impreuna cu produsele originale sa ramana intacte. Utilizati una din etichetele de transport furnizate si lipite pe colet pentru a va asigura ca adresa de returnare si informatiile necesare returnarii sunt corecte.

Va rugam sa acceptati un termen de cateva zile pentru ca DeMedia sa proceseze si sa analizeze cererea de returnare.

 1. MODIFICARILE SERVICIULUI

Detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, accesul la Site (in totalitate sau numai in parte). In acest caz, detinatorul Site-ului nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul DeMedia.

 1. PROPRIETATE INTELECTUALA

Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toata creatia grafica si continutul Site-ului sunt proprietatea DeMedia. Fac exceptie informatiile si elementele grafice inregistrate de Utilizatori, precum si semnele grafice apartinand altor entitati.

Utilizatorul accepta ca orice software folosit in legatura cu serviciile oferite de Site contin informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile. 

Utilizatorul se obliga sa nu reproduca, sa nu copieze, sa nu vanda sau sa exploateze serviciile, informatiile si/sau materialele audio-video la care are acces ca urmare a utilizarii acestui Site, in parte sau complet.

Utilizatorului ii este interzisa modificarea, inchirierea, cedarea, imprumutul, vanzarea, distributia sau crearea unor materiale derivate bazate pe serviciile sau programele folosite in cadrul Site-ului.
Acest Continut nu poate fi descarcat, copiat, reprodus, distribuit, transmis, difuzat, afisat, vandut, licentiat sau exploatat in alt fel in niciun alt scop, fara acordul prealabil scris al DeMedia sau al licentiatorilor Demedia (daca este cazul). Demedia si licentiatorii acestuia isi rezerva toate drepturile care nu sunt acordate expres in sau asupra Continutului lor.

Fotografiile prezentate au caracter informativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara nevoia de instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

 1. RASPUNDERE

Utilizatorul declara in mod expres ca accepta urmatoarele conditii: 

 • utilizarea serviciilor puse la dispozitie/plasarea Comenzilor pe Site se face pe propria raspundere. Detinatorul DeMedia este absolvit in mod expres de orice raspundere, inclusiv, dar nu limitat la garantiile indirecte de vanzare sau de conformitate cu specificatiile pentru un anume scop. 
 • detinatorul Demedia nu ofera nici o garantie ca:
  • serviciile indeplinesc toate cerintele utilizatorilor;
  • serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
  • erorile de program vor fi corectate.
 • Utilizatorul care isi bazeaza deciziile, actiunile sau inactiunea sa pe informatiile continute in acest website isi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite;
 1. LIMITELE RASPUNDERII

Utilizatorul accepta in mod expres ca detinatorul Site-ului nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca detinatorul a fost anterior informat despre posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor DeMedia;
 • acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;
 • declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor Site-ului;
 • orice alta problema legata de serviciile Site-ului.
 1. NOTIFICARI SI COMUNICARI

Notificarile/comunicarile adresate utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail. Detinatorul DeMedia poate face notificari privind schimbarea Termenilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afisarea de instiintari catre utilizatori in mod general, pe Site.

 1. FORŢA MAJORA

Detinatorul site-ului nu este obligat a se conforma obligatiilor prevazute in Termenii de Utilizare, ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni/inactiuni de care administratorii Site-ului nu sunt responsabili.

 1. LEGEA APLICABILA

Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest Contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti romane competente. 
DeMedia nu ofera garantia ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei.

 1. CLAUZE FINALE

Termenii de Utilizare reprezinta acordul partilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a serviciilor DeMedia, inlocuind orice acord precedent dintre utilizator si detinatorul Site-ului. In cazul in care, ulterior lansarii Site-ului, vor fi implementate servicii suplimentare puse la dispozitie pe Site, aceste servicii vor fi supuse acelorasi reguli si conditii cuprinse in prezentele clauze, in cazul in care acestea nu vor beneficia de conditii distincte de prezentele.

Prin accesarea si inscrierea datelor dvs. pe acest Site acceptati termenii si conditiile de mai sus, acestia au valoarea unui contract, acceptat in mod tacit, intre utilizator si detinatorul Site-ului. In cazul in care nu doriti sa fiti oblilgati si sa respectati regulile descrise mai sus, va rugam sa nu folositi serviciile puse la dispozitie de acest Site.